luni, 20 mai 2013

Rialiti tivi

foto preluata de pe www.examiner.com
Sau cum sa ne uitam ca prostii. Zappuiesc de ani de zile tot felul de canale TV si de nenumarate, milioane si catralioane de ori ma minunez, oripilez, sochez dar nu ma dezlipesc de cate o imbecilitate de emisiune.
Azi ma opresc la TLC, un canal TV dedicat show-urilor de reality tv, care de ani de zile cuceresc pas cu pas, incet sau nu, teritoriul vechilor emisiuni de dezbateri, filme, seriale,  stiri, etc. Televiziunea cu de toate pierde tot mai mult teren in favoarea televiziunilor de nisa pentru ca se pare ca si noi ca public ne segmentam, fragmentam dar nu ne lasam cu niciun chip de uitatul a prost in gol.
Ei bine da, sunt abonata si dependenta de TLC si de tot felul de dubioase chestii prezentate pe ghena asta media. N-am sa insir aici ce nebunii am putut sa vad, scarbosenii, prostii, inutilitati, banalitati care mi-au imbogatit, nu prea, memoria si cultura generala.
Azi ma opresc asupra unei emisiuni, Here comes Honey Boo Boo, ce prezinta viata de zi cu zi a unei familii obisnuite americane, si cand spun obisnuite ma refere la o familie de analfabeti, obezi, putorosi, nesimtiti si scarbosi. Personajul principal nu este June, mama a 4 fete urate, proaste, grase, nesimtite, repetente la scoala dar fruntase la concursurile de frumusete pentru copii ?!?!?!?!?!?!?!?! ci mezina familiei, Alana, zisa si Honey Boo Boo, care e rasfatata familiei, nesimtita de frunte, castigatoare a nenumarate imbecile concursuri de frumusete juvenila. Aceasta Alana comenteaza, tipa, urla, hahaie, ragaie, partaie cat e ziua de lunga si spre surprinderea spectatorilor si restul familiei tot cu asta se ocupa. Una din fete, de aproximativ 16-17 ani e proaspata mamica ( a se mentiona tatic necunoscut), alte doua fete sunt doar repetente pe plan scolar, mama progeniturilor este, bineinteles, somera, obeza, nespalata, nesimtita, si are rarul talent de a stranuta fara a duce mana la nas iscand astfel nenumarate faze delicioase pentru public si lentila camerei de filmat, ragaie fara control pe toate partile si gateste specific American. Felul preferat de mancare al familiei sunt ceea ce ei numesc: Sketti, adica paste cu un sos dement, nu demential, de ketchup cu unt topit la cuptorul cu microunde?!?!?. Da, ramai tampit de asa ceva J))))))) Ma tot gandesc daca nu cumva sunt neamuri cu Fernando de la Caransebes, dar probabil e doar o coincidenta de IQ.
Pe partea economica, tatal de familie, Sugar Bear, este singurul care munceste, nu se stie ce, dar e oropsit intre 4 fiice, o nevasta si o proaspata nepotica. Omul nu mai are dinti in gura, are un defect de vorbire, surplus si excedent de saliva pe care o proiecteaza la extern la fiecare 2-3 minute.
Ce e totusi fascinant este ca asa ceva exista si probabil mai rau de atat, ca asa ceva pare sa fie o parte din “viitorul suna bine”, o parte semnificativa din America cea a tuturor posibilitatilor, din occidentul mult visat si ma bucur totusi ca parca nu doar noi avem retarzii nostri preaslaviti pe la teveuri, iata ii au si ei pe ai lor.
Ma sperie insa faptul ca asa ceva e ridicat la rang de vedeta, persoana publica, formator de opinie?!?, ca asemenea lepre parazitare au gasit o portita in sistem si astfel supravietuiesc, si inca foarte bine, fara de munca.
Then again what can you do? E doar progresul, tehnologia, libertatea de expresie si tot asa, e doar societatea in care traim cu bune (unde?) si rele, peste tot unde te uiti.
 
Si uite asa din mizerie se ridica noul clan Kardashian, should be called Obesian sau Retardian….

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu