vineri, 25 ianuarie 2013

Si-a gasit Oana de treaba?


foto preluata de pe Cotidianul
A sunat cineva la 112? A dat-o cineva disparuta? O fi reusit sa se sinucida pe bune? Astea sunt intrebari care ma mistuie pe plan emotional. M-am uitat prin presa, aseara pe la cancanide si nimic. N-a sunat-o nimeni sa isi dea cu parerea despre Guta si amantele lui, nici despre Domnu’ Dan si televiziunea cea “mioritic” ucisa sau despre abandonul Crudei din peisajul mondenistic-maroniu. Adica ce facem? Acum cand avem mai mare nevoie ea ne lasa asa ai nimanui?  Si ca tot veni vorba de Guta trebuie sa spun ca sunt nu oripilata ba chiar usor placut surprinsa de atitudinea tzigano-loverului de mina si manea. Au inceput sa curga amantele la usa lui ca banii la poarta lu’ Gigi. Asa ceva nu poate decat sa ma intrige. Ce are maimutza de aratat de stau femeile la coada la el. FYI...sigur doar pentru cei interesati, omul are 9 copii, repet 9. Ce m-a surprins a fost, culmea, eleganta cu care o trata pe printzesa in lacrimi ce se tanguia si tragea de el ca il iubeste. Amanta oficiala, si dansa prezenta, o ocara pe mai tanara pretendenta la locul de langa babuin insa el media si modera ca un mare domn. Chiar nu el starnea tziganiada, ea fiind instalata deja de la sine, el chiar facea efoturi sa o domoleasca. Frumos, ce sa zic.
Totusi sa nu ne lungim pe subiect. Ce-o fi cu Oana? Imi si imaginezi cum aplana ea conflictul amantelor. Cred ca arunca o galeata de apa pe ele si le dadea si doua palme dupa care ne obosea putin cu tragica ei despartire de Mpempe. Ma si mir ca a stat linistita atata timp. Din ce o mai trai daca nu mai e pe payroll la baietii din scandal? Caci de produs nu stiu ce ar putea produce mirobolanta. Ba da, stiu. Poate produce scarba la scara larga, scandal, panica, mizerie, meltenism la punga, toparlanie cu nemiluita si alte asemnea. Si acum daca stau sa ma gandesc din asta se poate trai foarte bine pe plaiul obosit si obositor romanesc. Brava! Ai gasit varianta prin care sa nu muncesti dar prin care sa traiesti, si binisor as zice. Sigur, is a matter of choice, altfel toate bune.
Mama lu’ Oana! Mama lu’ Oana! O lasati pe Oana la teve?

duminică, 20 ianuarie 2013

Ce-ar fi?

foto preluata de pe Gavfeeney

Ca de n-ar fi nu s-ar povesti...si tot asa, dar ma gandesc cum ar fi ca la emisiunile de cancaniade sa vezi subiecte de genul: Andrei Plesu recomanda o carte noua, stire bomba. Sau "regizoarea Chris Simion a fost sa bea o cafea" unde s-a intalnit intamplator cu Cartarescu si au impartasit cateva impresii despre noile premiere teatrale. Sau Oana Pellea e om ca oamenii cu preocupari de oameni. Sau mai e o luna pana la premiera piesei X. Cum ar fi o lume in care ziarele si televiziunile ar da stiri bomba de genul asta? Sa vina Nicu Alifantis sa-si lanseze un album de duete cu ....nu stiu, de exemplu oameni cu voce, talent si ceva materie cenusie, dar si cu haine pe ei. Pe sistemul "asta cere publicul" nu cred ca ajungem sa ne ridicam IQ-ul vreun centimetru. Iar fara un IQ de bun simt progresul e doar in mainle celor ce il detin, acestia fiind statistic vorbind din ce in ce mai putini. Cum ar fi ca lumea sa fie mai preocupata de ce citesc oamenii mari decat de ce ard prin cluburi oamenii mici. Stiu, stiu, ar fi greu. Mai intai am inchide televizoarele, ne-am oftica pe lipsa de scandal de mahala, dar, cu timpul cred ca ne-am obisnui si fara sange la tv, fara Tonciu, fara Sanzi sau Sexy Braileanca. Am intra intr-un altfel de normal. Un normal pe baza de cultura, de introspectie, de civilizatie, de cunoastere de frumos, de bun si alte asemenea. Totusi, chiar si in lumea in care traim, cei ce doresc cunoastere, civilizatie, etc, au de unde alege si au libertatea sa o faca. Problema este ca marea majoritate nu o pot face de la sine, trebuie ghidati un pic, trebuie educati un pic sa le placa si altceva. Acest altceva e greu de indus acum, dupa ani de cultura media indoielnica, e greu spre imposibil in mod democratic.
Ma uit, recunosc, din cand in cand la emisiuni cancanoase dubioase doar cu scopul de a ma minuna, mira, surprinde de micime si jeg social. In continuare duc lupte grele in mintea capului meu sa intelg rostul sau scopul lor. Si mai recunosc si faptul ca incercarile de a ma uita si la emisiuni inteligente, de cultura, ma plictisesc uneori groaznic si ma las pagubasa in favoarea alteia mai dinamica. Dar astept ziua, de apoi probabil, in care vom vedea emisiuni de cultura care sa fie facute pe format usor de inteles si urmarit de publicul ala mare si larg. O veni oare? Speranta-mi ramane in suflet iremediabil.
As vrea un "Garantat 100%" a lui Catalin Stefanescu zilnic si obligatoriu prin lege de urmarit de toata lumea. Ca pe vremuri imnul national la inceputul zilei :)))))))