duminică, 27 septembrie 2015

Bodyguard la minte nu doar la trup

Pornind de la ideea de minte sanatoasa in trup sanatos, idee cu care fie vorba intre noi nu sunt neaparat de acord, m-am gandit ca n-ar fi rau ca atunci cand nu esti sigur pe intelectul tau sau mai mult decat atat stii sigur ca scoti numai prostii via cavitatea bucala usor imputita, poate ar fi bine sa pui ban pe ban si sa iti angajezi un bodyguard la gura. Sau un bodyguard la minte, adica o tantica sau un nenic gata oricand sa iti spuna ce sa spui, cum sa spui, sa te calauzeasca pe intortocheatele carari ale comunicarii inteligente. Viata publica, mai cu seama pe la teveuri, ar avea mult de castigat, iar formatorii de opinie ar fi usor altii decat cei de acum, care fara lipsa de scarba trebuie sa ii recunosc sub forma de Maruti, Capatosi, Madalini Ionesti sau Gherghi. Pe langa acestia ar fi atat de bine ca pe Guta, Salam, Minune si alte cunune sa ii vedem cu un Patapievici, un Dan Puric, un Dan C. Mihailescu pe langa ei care sa le sopteasca discret la ureche ce sa spuna, cum sa spuna si ce idei interesante ar fi bine a fi lansate pe piata. Cum ar fi ca Guta, Narcisa a lu' Guta, Leo Strehaiu sau Beyonce de Romania sa iti faca o critica de carte frumoasa, sa discute climatul socio--politic de zilele astea, sa se produca la nivel verbal pe teme de interes social, cum ar fi sa zicem, asa repede ce-mi trece prin cap, suprafertilitatea in randul imbecililor sau cum sa prevenim asemenea catastrofe.
Cum ar fi sa vezi astfel de maimutoi (scuze regnul animal) dezbatand coerent si inteligent teme realemente interesante? Ar fi un paradox, ar fi ceva interesant, ar fi nemaivazut. Asta crestere de audienta. Sa stai sa asculti cu orele sinteza zilei pe teme literare cu Leo, Adrian, Jean si de ce nu...Andreea Balan. Si de ce sa nu ducem ideea mai departe, intrucat nici fratii de peste ocean nu duc lipsa de saraci la duh nu si la cont, cum ar fi de exemply Kylie Jenner, sau wtf e asta Nicki Minaj. Sau cum ar fi ca aratarea aia, de altfel talentata si frumoasa, de Miley freakin Cyrus sa emita ceva de-adevaratelea inteligent pe gura, nu doar o limboaca de un metru? Ar fi ceva.
Sigur nici invers n-ar fi rau de vazut. Adica sa vezi ceva de genul Felicia Filip la "Access direct" producandu-se pe ritmuri orientale cu banuti atarnati la mijlocel. Sau scandal sexual si farmece facute in sanul familiei Esca/Eram. Angela Merkel in blugi skinny si buric la vedere, obligatoriu pe paltforme si mese mov in cap dezbatand libertatea de exprimare prin sex. Ce-ar mai fi? 
Eh, asta zic...aia lume interesanta. Ca de babuismele astea m-am cam plictisit. As vrea sa ma surprinda ceva si in mod placut. Dada, Angela Merkel mov in cap m-ar surprinde placut. A si inca ceva, refugiatii sa doreasca sa coasa goblenuri.
That would be a world to see! Then again wake up and smell the coffee! Not gonna happen in this lifetime. 

PS: cine zice ca meseria de bodyguard la minte a fost deja inventata si se numeste PR sau publicist, think again intrucat astia tot liber vorbesc :))